Midden-Delflanddag / ‘Lekker naar de Boer’

Programma 18 juni 2016

Zaterdag 17 juni 2017
Tijd 11.00-17.00 uur 

Programma:


Potjes persen Uit potgrond potjes persen met een originele oude pottenpers. Net zoals de tuinders dat nog 50 jaar geleden deden. In de potjes mogen de kinderen een zonnebloemzaadje planten. Dan kan er een mooie zonnebloem uitgroeien en helpen we de bijen ook nog een handje!

Druivenquiz Met je eigen vragenlijstje loop je door de druivenserres. Kijk goed om je heen dan weet je vast de goede antwoorden op de druivenvragen. En weet je het niet? Vraag het dan maar aan de druiventuinder zelf! Alle antwoorden gaan in een grote doos en aan het einde van de dag trekken we uit alle goede antwoorden een winnaar. Naast de eeuwige roem kun je een fles lekkere druivensap winnen.

Bezichtigen van de druivenserres In de druivenserres is de krenttijd nét voorbij. Mooi om te zien die pas gekrente trossen. De krenttijd is een belangrijke periode in het leven van de druiventuinder. Krenten is het handmatig uitdunnen van de druiventrossen. Een tijdrovend en vakkundig werk. Maar zó kunnen de korrels uitgroeien tot de lekkerste en sappigste druiven!

Expositie schilderijen Genieten van de prachtige aquarellen van Kees Tetteroo uit Den Hoorn.

Zaadbommetjes maken Zelf met biologische zaden en klei zaadbommen maken. Gooi je bommen op braakliggend veldjes zodat daar dan veel verschillende bloemen gaan groeien. En dat is weer heel goed voor de bijen! 

Vloeibare Chocolade proeven Bij chocolatier Wim van Onwijs mag je altijd proeven van heerlijke chocola. Hij maakt al zijn bonbons zelf. Ook de lekkere druivenbonbon is van zijn hand. 

Imker met bijenkast Imker Cock Hoogeduin vertelt vol passie over de bijen die je ook kunt zien. En hij laat je lekkere soorten honing proeven. Honing te koop.

Willem & Drees Een box vol verse producten, direct van boer of tuinder. Proef en maak kennis.

Tast-t-baar Er is niets dat voorgoed verdwijnt, als men de herinnering bewaart. Kitty Poot maakt tastbare herinneringen en vertelt daar over.

Bakker Jan Vandaag lekker vers knisperend biobrood van Bakker Jan Bronswijk. Jan bakt al vele jaren lekker brood en sinds een aantal maanden doet hij dit bij Hoeve Biesland. 

Livemuziek Swingende livemuziek met Joep van Leeuwen en zijn band en de Delftse Big Band Lets Swing. De hele dag op het erf.    

Delftse Big Band Let’s Swing: 12.30-13.15 uur    14.15-15.00 uur
Joep van Leeuwen en band :   13.30-14.15 uur    15.15-16.00 uur

Terras, binnen en buiten Even bijkomen van alle indrukken op het erf met een bakkie koffie, huisgemaakte tomatensoep met brood, de stoere boerenboterham of een lekker drankje en zelfgebakken appeltaart. 

Parkeren Parkeren wordt goed geregeld door onze parkeerregelaars René en Edwin. De ‘Druiven Express’ rijdt van de ‘Druiven Express’ halte  naar de druivenkwekerij.

Wandeltocht ommetje Heerlijke Zwethzone Zin om een mooie wandeling te maken? Download dan de IZI Travel app op je telefoon en zoek op: Ommetje Heerlijke Zwethzone. De wandeling ( ca. 5,7 km) gaat door de polder langs allerlei leuke bedrijven die geopend zijn op zaterdag 17 juni. 

Rondje poldervaren Tijdens de Midden-Delflanddag/Lekker naar de Boer kun je een rondvaart maken van anderhalf uur door de groene polder en langs Westlandse kassen.
Opstappen kun je vóór aan onze laan bij het bord Druivenkwekerij Nieuw Tuinzight én bij Paviljoen de Zweth. De boot vertrekt om: 10.00 uur, 12.00 uur en 14.00 uur.

Varen van Den Haag naar Druivenkwekerij Nieuw Tuinzight Zaterdag 17 juni kunnen bezoekers aan de Midden-Delflanddag vanuit Den Haag met de boot naar de Zweth. Opstappen kan bij De Hollandse Vloot in Den Haag aan de Erasmusweg bij de tramhalte Geysterenweg, OV lijn 16.
Vaar langs een schitterende route van ca. één uur door Haagse wateren en Westlandse sloten richting De Zweth waar de schipper aanmeert bij Druivenkwekerij Nieuw Tuinzight en de Zwethzone.
Terug met de boot duurt 2 uur dus neem eventueel uw fiets mee.  

  • Opstaptijden Den Haag: 10.00 uur en 13.00 uur
  • Vertrektijden Druivenkwekerij Nieuw Tuinzight: 11.00 uur en 14.00 uur
  • Aanmelden bij De Hollandse Vloot: Dit e-mailadres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken  
  • Tel.: 06.51112478
  • Kosten: Retour: € 10,-  Enkele vaart € 5,00
  • Op internet: De Hollandse Vloot


Stap uit je Stad weekend
 https://stapuitjestad.nl/nl/home
Fietsarrangement van 25 km langs bijzondere plekken in Midden-Delfland en Westland. Fiets door het weidse boerenland naar het kleinste dorpje van Nederland, via tuinderlaantjes en de trekvaartroute langs het water van de Foppenplas.
Proef een smakelijk druivenpuntje, geniet van verse melk van de koe, de stoere boeren boterham, ambachtelijk boerenijs en een afscheidsborrel.
Kortom, geniet van onze prachtige polder!


 

Biologisch Dynamische Druivenkwekerij Nieuw Tuinzight
Zwethkade Zuid 45 | 2635 CW Den Hoorn
t: 0174-292911 | m: 06-42251257 | e: info@druivenkwekerij.nl